chlévy

Přízemní budova výrazně podélného půdorysu uzavírající na severní straně rozsáhlý hospodářský dvůr. Zdivo smíšené, převážně z lomové opuky, valbová střecha krytá vlnitým eternitem. Omítky převážně hladké, vápenné, bílé. Fasády jsou členěny pravidelným rytmem mělkých slepých, půlkruhově zakončených arkád; na jižní straně v rytmu 2-1-3-1-3-1-3-1-2, střídají se vždy pole s okny a mělké jednoosé rizaliry vstupů, po stranách flankované pilastry ( či spíše lisenami) ve vysokém řádu. Pilastry arkád mají římsové hlavice z pískovce. Hladké kamenné ostění dveří je propojeno v jeden celek s širokým obdélným otvorem vstupu na seník, s okosenými horními rohy. Vstupní dveře z 19. stol. jsou osazeny do líce ostění, jdou dřevěné, dvoukřídlové s ležatým nadsvětlíkem. Obdélná velká okna mají hladká pískovcová ostění, křídla nepůvodní. Sokl budovy obložen pískovcovými deskami. Průčelí završuje vlys a profilovaná římsa. Boční průčelí jsou trojosá, se zachovaným omítkovým členěním. Severní fasáda je pravidelně 17-osá, se shodným členěním, původně všude s okny, v některých osách druhotné úpravy vstupů, v 1. ose zleva vrata.