západní hospodářská budova

Obdélná, převážně přízemní budova s půdním polopatrem a trojosou patrovou střední částí, na níž navazuje k severu 6-osé přízemní křídlo se sedlovou střechou ( eternit) a k jihu 7-osé křídlo s polovalbovou střechou ( počet os odpovídá vnějšímu průčelí, uvnitř dvora je odlišný). Střední část má valbovou střechu s dvěma menšími symetrickými trojúhelnými štíty vystupujícími do stran. Zdivo přízemí převážně z lomové opuky, s cihelnými obezdívkami u oken a dveří, polopatro a štíty jsou cihelné, na zachovalých omítaných částech zachovány zbytky architektonického členění. Krytina střechy - starý eternit. Exteriér: Dvorní průčelí: původní rozvrh členění je znejasněn druhotnými úpravami a přístavkem na jižním konci.Tento přístavek je vestavěn pod přesahující střechu, se vstupem od severu a okénkem do dvora, pod ním ve zdivu zapojena zřejmě starší kamenná zídka. Následující část fasády nese stopy pravidelného rozvrhu se zvýrazněnou střední osou, v níž je vstup flankován dvěma robustními pilíři s římsovými hlavicemi s jehlancovým zakončením. Mezi ně je nad vstup prolomen seníkový vstup, zpola zasahující i do polopatra, s hladkým kamenným ostěním. Tři postranní osy na každé straně od středu mají mělké slepé arkády, s hrubou omítkou, okolní plochy jsou hladké, v polopatře vyjma lisenového orámování hrubé. V arkádách jsou osově umístěna okna v hladkém orámování a v obou krajních osách a v rizalitu jsou dveře. Nejstarší kamenné dveřní ostění se zachovalo vedle přístavku, je to široký pravoúhlý portál s ušima, profilovaný dvojitou lištou a ústupkem ( v něm nepůvodní dveře). V rizalitu zachovány hodnotné dvoukřídlové dveře v prostém kamenném ostění bez profilace. Mají svlakovou konstrukci a na lícové straně šikmo pobití profilovanými prkny s plochými hřeby. Kované závěsy, klika a štítek jsou klasicistní, krabicový zámek zřejmě mladší. Okna jsou nepůvodní, ležatě obdélná, v hladkém orámování. dveře vpravo nové, v segmentově tvarovaném hladkém ostění. Obdobně symetrické členění měla i severní část křídla, okenní i dveřní otvory však jsou necitlivě modernizovány. Střední patrová část má zhruba trojosé členění, nese stopy omítkového členění s hrubou a hladkou strukturou a profilovanou korunní římsou. V ose přízemí segmentový vjezd s novodobými vraty, v pravé ose rozměrná schodišťová okna z 1.pol.20. století. Jižní průčelí v přízemí člení tři slepé arkády se dvěma okny, nad nimi cihelný dvojosý štít. Mezi arkádami dvě svislé větrací štěrbiny. Západní fasáda má trojosý patrový střed s nepůvodními okny, po stranách 7-osé slepé arkády s okny s velkými obdélnými kamennými ostěními. Podstřešní profilovaná římsa. Severní štít opět s trojosou arkádou, štít s lisenovým orámováním hrubě omítané plochy, v něm větrací okna s cihelnou mřížovinou. Pod dvěma levými okny jsou okénka do sklepa.