dům

Jedná se o patrový dům situovaný v historickém jádru města, v jeho jižní části. Dům se nachází v řadové historické zástavbě respektující linii uliční čáry, která je na západní straně přerušena příčnou uličkou. Dům se nachází na území městské památkové zóny Písek. Dům je situován na obdélníkové parcele, která je orientována přibližně ve směru S-J a je JV směrem rozšířena o podélný trakt. Areál městského domu je tvořen vlastním domem orientovaným do ulice s navazujícím podélným dvorním křídlem. Zbývají plocha parceli je tvořena dvorem, který je ohraničen ohradní kamennou zdí. Podél západní zdi býval situován hospodářský objekt, který byl zbourán. Terénní nerovnosti dvora jsou překonávány pomocí kamenného schodiště.