dům

Patrový podsklepený měšťanský dům na téměř čtvercovém půdorysu je zastřešen sedlovou střechou s hřebenem rovnoběžným s ulicí. Střecha je kryta pálenou bobrovkovou krytinou. Uliční průčelí s klasicistní fasádou má pět okenních os. Plocha průčelí je hladká, členěna mírně předsazeným soklem a lizény s římsovou hlavicí v patře. Přízemí bývalo původně mělce bosované, dnes hladké. Vlevo v přízemí je prolomen obdélný široký otvor ve štukové šambráně, bývalý vchod do obchodu. Dveře dvokřídlá s nadsvětlíkem, z větší části prosklená. V pravé části průčelí jsou vjezdová široká vrata se sedlovým ukončením. Vrata klasicistní dvoukřídlá, s nadsvětlíkem. Okenní otvory různých velikostí a tvarů, nová, osazena v mírné špaletě. Okenní otvory v patře jsou obdélné, kde okna dvoukřídlá, dvojitá, členěna do kříže s pevným poutcem a osazena v líci fasády. Průčelí je ukončeno korunní dvakrát odstupněnou římsou. Dvorní fasáda je v přízemí otevřena dvěma nepravidelnými velmi stlačenými segmentovými oblouky dosedajícími na dva cihelné sloupy s jednoduchou rozšířenou patkou a hlavicí. Přízemí je prolomeno segmentovým otvorem průjezdu, ve kterém se nacházejí nové prosklené dveře se segmentovým ukončením. Vpravo je obdélný okenní otvor osazený v líci fasády. Segmentové oblouky vynášejí prosklenou pavlač s dřevěnou konstrukcí v úrovni zábradlí. Střecha nad pavlačí je nesena dvěma kanelovanými sloupky s patkou a hlavicí, mezi kterými je prosklené uzavření pavlače. Zábradlí pavlače je tvořeno kovovými tyčkami spojenými kružnicemi. Dvůr nepravidelného tvaru není udržován, je zatravněn. Dvůr není na jižní straně ohraničen a volně přechází v zahradu, která není součástí kulturní památky a je památkově nechráněná. V JZ části dvora se nachází na sebe navazující objekty bez památkové ochrany, ale nacházejí se na chráněném pozemku. Jedná se o kolnu, garáž a hospodářský objekt s pultovou střechou.