dům

Dům U stříbrných denárů je dvoupatrový s mansardovým podkrovím a je situovaný v historickém jádru města, v jeho jižní části. Dům se nachází v řadové historické zástavbě respektující linii uliční čáry na severní straně Drličova. Dům se nachází na území městské památkové zóny Písek. Dům se nachází na obdélníkové parcele, která je orientována přibližně ve směru S-J. Areál je tvořen vlastním domem orientovaným do ulice a navazujícím dvorem se zahradou ve svažitém terénu. Ve dvoře je podél východní hranice dřevěný přístřešek s pultovou střechou a na západní straně kolny s pultovou střechou. Přístřešek i kolny jsou bez památkové ochrany. Dvůr je na východní straně ohraničen plotem na kamenné podezdívce. Na severu je dvůr ukončen ohradní nízkou zdí. Na severní straně přiléhá k domu obdélný dvůr v mírně svažitém terénu. Dvůr je zatravněn.