kostel sv. Ducha

Barokní architektura dokončená roku 1697. Kruhová centrála s půlkruhovou apsidou na východě. Vstup na západě pravoúhlým portálem s kamenným ostěním. Stěny člení mohutné pilastry zakončené římsovou hlavicí, nesoucí vysoké kladí, členěné kanelovanými pilasty. Stěny prosvětlují půlkruhově zaklenutá okna v hluboké rozevírající se špaletě členěné hlavním klenákem a římsou v úrovni paty zaklenutí. Nad okny je římsa kladí vyklenuta. Na severovýchodní straně centrály je prolomen druhý obdélný portál s kamenným ostěním a trojúhelným frontonem. Nad portálem je prolomeno kruhové okno v hluboké špaletě. K portálu vede krátké rovné schodiště s vyzděným zábradlím. V severozápadním nároží je vyzděno kruhové schodiště na kruchtu. Kostel ukončuje vysoká stanová střecha krytá eternitovými šablonami. Střecha vrcholí otevřenou osmistrannou lucernou a jehlancovou stříškou. K jižní stěně kostela je přistavěna obdélná sakristie z roku 1797, spojená s ambity krytou chodbou. Sedlová střecha, jednoduchý trojúhelný štít. Nad západním vstupem do kostela je nad ambity vyzděn atikový štít, spodní část obdélná vymezená nárožními pilastry, v ose malé půlkruhové okno, trojúhelné završení.