dům

Jedná se o městský řadový činžovní dům situovaný ve východní frontě domů v Pražské ulici nedaleko od centra města. Dům čp. 245 je tvořen hlavní budovou s navazujícím severním dvorním křídlem s přiléhající terasou a dvorem se studnou. Dvoupatrový zděný podsklepený dům s vybíhajícím severním dvorním křídlem, na nějž na východě navazuje původní terasa; střecha domu sedlová, na konci dvorního křídla patrně zvalbená, kryto staršími taškami bobrovkami. Západní uliční fasáda je pojednána v eklektickém stylu s původně bohatou štukovou výzdobou, částečně poškozenou. Fasáda hlavní budovy domu v přízemí s kamenným soklem, nad ním partie s bosáží, okna s profilovanými štukovými šambránami a vrcholovým klenákem. Fasáda v patrech s dominujícím středovým štukovým prvkem s konzolou s bustou a volutovým prvkem; zcela nahoře v ose fasády plastika orla s rozepjatými křídly v kombinaci s girlandami a festony. Okna v patrech s šambránami, frontony a podokenní římsou s konzolkami. Korunní římsa s dekorativními konzolkami, prostor pod římsou prolomen ležatými půdními okénky. V pravoúhlém hlavním vstupu dochovány původní venkovní dřevěné dvoukřídlé dveře s výplněmi a řezbovanými ozdobnými prvky. Vpravo na jihu je situován novodobě upravený vstup do prodejny. Východní dvorní fasáda bez výzdobných prvků, se středovým obdélným rizalitem v němž v ose velká segmentově uzavřená okna zimních zahrad, vpravo na severu vedle rizalitu vstup na dvůr se segmentovým záklenkem a s  původními dřevěnými dvoukřídlými dveřmi s výplněmi. Hmota terasy připojené k severnímu dvornímu křídlu domu je původní, horní část terasy je pokrytá novodobou dlažbou. Za domem se nachází zatravněný dvůr. Na dvůr navazuje na východě protáhlá zahrada obehnaná zdí a od dvora oddělená dřevěným plaňkovým plotem s cihelnými sloupky, který již parcelně patří k zahradě (parc. č. 357/5) – zahrada nevykazuje žádné významnější původní zahradní úpravy proto nebyla zařazena do památkové ochrany. Dvůr se středovou studnou zakrytou kamennou kruhovou deskou, nad níž je vyzdvižena novodobá dřevěná krycí konstrukce se stříškou - tato konstrukce není předmětem PO. Oplocení tvořené cihelnými pilíři, mezi kterými je dřevěný plot.