lázeňský dům Ploučnice

Zděný řadový dům, dvoupatrový, pod sedlovou střechou s taškovou krytinou. Sedmiosé průčelí má tříosý rizalit, v přízemí členěný nerámovanými okny a nárožními bosami, opatřený v patře obdélným balkonem s jednoduše kovaným zábradlím, nesený na traverzách, přístupným ve střední ose, okna jsou obdélná, nerámovaná, se společnou profilovanou nadokenní římsou, nesenou konzolami, která je přímá a nad každým oknem půlkruhově vyklenutá. Okna ve 2. patře jsou s lištami a na společné podokenní pásové římse na konzolách. Atikový nástavec doplněn vikýřovým štítkem s půlkruhovou štukovou římsou a prolomen obdélným nerámovaným oknem. V 1. ose průčelí dvojkřídlý vjezd, obdélný se segmentovým záklenkem a válcovitými nájezdníky. Pásová kordonová římsa. Okna v patrech jsou sdružená, rámovaná plochými šambránami s lištami, na společné podokenní římse a s parapetním kuželkovým zrcadlem. Rovná nadokenní římsa. Okna ve 2. patře shodně členěna, nemají parapetní zrcadlo. Korunní římsa na konzolách.