měšťanský dům

Zděný řadový dvoupatrový dům pod mansardovou střechou s plechovou krytinou, jehož fasádu o pěti okenních osách zdobí v přízemí pásová rustika nad soklem prolomeným pěti obdélnými sklepními okénky. Okna jsou obdélná se segmentovými záklenky, šestitabulková, s přímými podokenními římsami a segmentově sklenutými štukovými profilovanými nadokenními římsami, které dosedají na bosované nadokenní pasy. Kordonová římsa je pásová. Plochu pater člení svislé pruhy, v druhém patře je nadokenní římsa přímá, společná. Do mansardy vedlo pět vikýřů pod sedlovými stříškami, s obdélnými šestitabulkovými okny. Komunikačně navazuje na vedlejší dům č.p. 58. Vchod je umístěn do boční stěny vjezdu. V letech 1859–1914 byl součástí bývalého kláštera a výchovného institutu sester sv. Kříže.