městský dům

O jednu osu před průčelí sousedního č.p. 118 předstupující šířkově orientované jednopatrové šestiosé průčelí se sedlovou střechou, souběžnou s průčelím, krytou taškami. Obdélná okna v líci v obou podlažích v šambránách. Pod 5. osou dveře do suterénu. Kordonová římsa se zalamuje i vlevo na jednoosý bok s obdélnými dveřmi v kamenném ostění. Hlavní římsa profilovaná. Pravým bokem přiléhá dům k věži býv. Robičské brány, před níž se průčelí mírně zalamuje. Do dvora krátké křídlo. Vzadu se dům opírá o zbytek městských hradeb. Přízemí i patro, nově upravené prostory, pouze v přízemí dvorního křídla je místnost zaklenutá plackami na koutových pilířích (prádelna). Při věži v přízemí jedna prostora zazděná, nepřístupná, do suterénu, vraty obrácená do svažité ulice. Vsazena plochostropá garáž. Za ní, připojen k městské hradbě, je situován nevelký sklep s cihlovou valenou klenbou. Sklep domu zasahuje pod přístavek sousedního č.p. 118 a původně nad ním stálo dlouhé dvorní křídlo č.p. 117. Klenba sklepa je kamenná, půlkruhově valená.