městský dům

Volně stojící dvoupatrový dům, situovaný v místě vyústění ulice Svobody do náměstí. Hlavní průčelí o 11 okenních osách s architektonicky zvýrazněným středním rizalitem. V přízemí jsou proražena okna s půlkruhovým záklenkem. Fasáda bočních částí je hladká s obdélnými okny v jednoduchých štukových rámech, v 1. patře horizontální nadokenní římsy na konzolkách. Na nárožích jsou zachovány zbytky původního členění pilastry a polosloupy. Pilastry po stranách středního rizalitu nesou profilovanou korunní římsu se stupňovitou atikou – na ní geometrický štukový ornament. Okna na společném parapetu mají půlkruhové záklenky, profilované ostění doplňují pseudorománské polosloupy s bobulovitou hlavicí. Zbývající plochu člení vpadlá obdélná pole a vystupující zubořez.