lázeňský dům Berounka

Nárožní dvoupatrový dům, zděný o 5 a 9 okenních osách s jednoosým nárožním rizalitem, pod sedlovou střechou se 3 a 5 sedlovými vikýři. Nároží členěné toskánskými pilastry má v přízemí obdélný rámovaný vstup, v patře obdélné balkónové okno, jednoduše rámované, vedoucí na balkon s prutovými výplněmi, který je shodný s balkonem v 2. p., jehož okno má zalomenou nadokenní římsu, oddělenou obdélným zrcadlem od atikového nástavce s trojúhelníkovým štítem, členěným štukovou římsou a půlkruhovou římsou nad obdélným oknem. Okna v přízemí jsou obdélná, rámovaná pravoúhlými šambránami, v 1. p. okna člení toskánské pilíře spočívající na rovné podokenní římse s obdélnými parapetními zrcadly, nadokenní římsy jsou rovné a ve středu půlkruhově vyklenuté, okna v 2. p. jsou obdélná, podokenní římsy rovné, parapetní zrcadla svisle členěná, nadokenní římsy rovné. Ve 3. a 5. ose pater jednoduché balkony, shodné s nárožními. Zadní fasáda do dvora hladká.