městský dům

Zděný, řadový, omítaný tříosý dům o 3 patrech, z nichž poslední je řešeno jako podkroví ve štítě a dva boční přístavky, střední část vrcholí trojúhelným štítem. Střechy - hlavní, souběžná s průčelím i menším za štítem, kolmé k ulici - sedlové kryté eternitem. Střídání hladkých a drsných omítek. Přízemí vyplňují dva portály vchodů a střed tvoří vstup do domu. Nad kordonovou římsou rozdělují 1. a 2. p. mohutné lisenové rámy, mezi něž je uprostřed 1. p. vložen arkýř lichoběžníkového půdorysu a jinak široká trojdílná okna na podokenních římsách. Nad vysazenou hlavní římsou je zmíněné již třetí patro, mající působit dojmem podkroví. Střední část se štítem má 3 menší okna na společné podokenní římsou, postranní okna jsou širší, rovněž s podokenní římsou. Dvorní dvoupatrové průčelí má - od divadla z Řeznické ul. - vlevo hrázděný záchodový výstupek a k němu dřevěné zadlené pavlače. Pravé dvě osy tvoří neorámovaná okna v líci holé fasády. Do střechy vloženy nestejně prosklené vikýře. Zástavba dvorku i jeho zeď zbořeny.