lázeňský dům Květen (Pošta)

Dvoupatrový dům se středním tříosým rizalitem, krytý valbovou střechou. Přízemí je v průčelí pozměněno, obě horní patra člení průběžná bosáž, probíhající též přes rizalit. V ose průčelí je přízemní portikus s balkonem se zděnou balustrádou, balkony v horních patrech na křídlech i ve středu 2. patra jsou na železných konzolách. Rizalit je ukončen hladkým štítem s obdélným rámem. Obdobné členění má i průčelí boční, v přízemí se uplatňují lizénové pasy a rámy kolem velkých pravoúhlých oken s vnitřním dělením, okna v patře mají pouze profilované šambrány (tzv. bez nadokenních říms a s obloučkovým vlysem na konzolkách). Fasáda protilehlé části domu je bohatší, odlišný styl se projevuje i v jeho části jižního průčelí. Dům má do Jiráskovy ulice opět střední tříosý rizalit završený atikou trojúhelníkového štítu se zubořezem, jehož podpírají kompozitní pilastry přes obě patra; ve středu jižního průčelí je rizalit zdůrazněn toskánskými pilastry s triglyfovým kladím. Přízemí je bosované, okna s půlkruhovými záklenky mají spojené nadokenní římsy. V ose rizalitu na východní straně je průjezd do dvora (plochostropý s pas podpíranými pilastry). Obdélná okna v patrech mají profilované šambrány, v 1. patře dosedají na společnou parapetní římsu a zdobí je nadokenní římsy s akroterií, v 2. patře pak štukový dekor pod parapetem. Balkony na litinových nebo kamenných konzolách, na jižním průčelí košovité balkónové mříže zábradlí, zdobené ornamentem. Severní a dvorní fasáda hladká, ve dvoře novodobá přístavba kuchyně.