lázeňský dům Belvedere

Zděný nárožní dvoupatrový dům o 9 okenních osách, členěný pětiosým rizalitem. Střední ose rizalitu, obdélnému půlkruhově sklenutému vstupu, je představeno kamenné schodiště, v ostatních osách půlkruhově sklenutá okna ve štukových rámech, které dosedají na meziokenní pilastry. Ve střední ose patra balkon se štukovým zábradlím, nesený párem pilířů. Okna s půlkruhovými záklenky mají shodné členění, rovné podokenní římsy, okenice. Obdobné členění má rovněž i 2. p., které má však balkon kovový, nad nímž je vztyčen atikový obdélný nástavec, s kuželkovými výplněmi po stranách. Boční části člení v přízemí pásová rustika, okna mají segmentové záklenky, v patrech jsou obdélná, pravoúhlá, s parapetními zrcadly a v patře rovnou nadokenní římsou. Při JZ nároží domu zachována branka pův. ohrazení pozemku - dvojice zděných hranolových sloupků bosovaných., na nich kamenné koule zdobené festony s pásky (typ secesního ornamentu). Vrátka kovová s bohatým ornamentálním členěním ) stylizované rostl. tvary – úponky, lístky).