lázeňský dům Vila Lil

Budova nepravidelného půdorysu je stavebně srostlá z několika částí s různým počtem podlaží. Hlavní průčelí je jednopatrové s hrázděnou nástavbou do krovu. Po pravé straně kulatá dvoupatrová věžička s kuželovitou střechou. V levé části budovy je pultová střecha, za ní vystupuje hranolová věž s vysokým nárožním vikýřem. Před hlavním průčelím je na pilířku umístěna plastika gryfa. Okna jsou obdélná, vnitřně dělená, rámy dřevěné s vyřezávanou klapačkou, venkovní okenice dřevěné. Zachovány i původní panty a kličky. Některá okna mají barevné vitráže a kované mříže. Fasády jsou hladké, pouze kolem oken je jemný štukový dekor. Na západní straně domu je v patře umístěna bronzová socha šlechtice. Původní hlavní vstup ve středu východní fasády portálem krytým stříškou, dveře jsou dřevěné, bohatě vyřezávané s původním kováním. Druhý vstup ze západu novodobý.