měšťanský dům

Řadový dvoupatrový tříosý barokní dům se sedlovou střechou s dvěma vikýři, předstupující mírně před uliční linii. Průčelí je po stranách flankováno širokými vysokými kolosálními pilastry s kompozitními akantovými hlavicemi s drobnými okřídlenými hlavičkami andílků. Dříky pilastrů spojují průčelí od soklu po korunní římse, nepřerušeny římsami pásovými. Hlavice pilastrů i dříky jsou v poměru k rozměrům nevelkého průčelí předimenzovány. Sokl je nízký, nečleněný. Mohutné vysoké pásové římsy jsou zcela nečleněny, pouze jejich čelní plocha je povrchově rozbrázděna a působí dojmem perníkového útvaru. Vysoká korunní římsa s plochým vlysem je bohatě profilovaná. Pravoúhlý portál s tesaným kamenným ostěním, které vytváří ornamentální motivy pravoúhlých uch s kapkami, je umístěn asymetricky v pravé ose. V překladu portálu je vyryt letopočet 1686. Pravoúhlá okna jsou rámována plochými hladkými šambránami.