měšťanský dům

Třípatrový řadový dům o 4 okenních osách v jádře renesanční, raně barokně přestavěný, s průčelím upraveným klasicistně na konci 18. století. Dům původně tvořil jeden celek s vedlejším domem (opačně než dnes) s č.p. 475. Střecha je sedlová s vikýři. Hladké průčelí na nároží bosované bosáží naznačenou ve štuku. V přízemí vlevo je provozovna restaurace propojená do vedlejšího domu č.p. 473. V pravé části je půlkruhový vchod s kamenným ostěním a klenákem a široký stlačený portál vedoucí do obchodu. Okna v patrech jsou rámována štukovými šambránami a s uchy a klenáky. Dům zachovává trojtraktovou dispozici. V přízemí po levé straně chodby ve středu dispozice je místnost zaklenutá valeně. Na domě je deska připomínající narození (28. 3. 1903) světoznámého klavíristy Rudolfa Serkina.