měšťanský dům

Barokní objekt z 1. čtvrtiny 18. století, s hodnotnou barokní fasádou a v přízemí klenutý, byl přestavěn v 19. století. Stavební úpravy jsou evidovány v roce 1910 a celkově byl rekonstruován v rámci asanace historické jádra města. V 70. letech 20. století byla v přízemí sousedního domu č.p. 471 nejprve vybudována pivnice, později vybavená jako restaurace a rozšířená do přízemí č.p. 470. Jde o třípatrový řadový dům o 6 okenních osách. Průčelí v přízemí rustikované, oddělené od 1. patra kordonovou římsou, je členěno průběžnou lizénou, ve středu spojující 3 patra. V přízemí jsou nově upravena okna a portál se stlačeným obloukem a světlíkem. Okna v 1. patře zdůrazňují segmentové nadokenní římsy, z nichž tři při náměstí mají meziokenní výplně s mušlovou a pásovou ornamentikou. Okna 2. patra rámují ploché šambrány s uchy. V sedlové střeše jsou čtyři pultové vikýře.