měšťanský dům

Zděný, omítaný, jednopatrový řadový dům o 7 osách, střecha je sedlová, krytá eternitem. Průčelí je v přízemí bosováno, v ose je umístěn půlkruhově zaklenutý portál s pískovcovým ostěním a s okrajovou lištou. Ta je zalamovaná v náběhu archivolty a po stranách klenáku stočená do závitnice. Archivolta pak nasedá na úseky zalamované římsy a je zdobena po stranách klenáku letopočtem 1827. Obdélná okna a vstupy do obchodních místností v přízemí jsou usazena v půlkruhově zakončených vpadlinách. Patro je odděleno kordonovou římsou. Průčelí je v patře hladké, obdélná okna ve vpadlinách nasedají na podokenní římsu. Střed průčelí nad vstupem je zdůrazněn oknem se 2 bočními užšími okny, která jsou spojena společnou podokenní římsou.