špýchar

Zděný špýchar se sedlovou taškovou střechou býval situován na západní straně nepravidelného trojúhelného dvora usedlosti čp. 23 v Pasekách. Špýchar byl spojen s obytným stavením ohradní zdí s bránou a brankou. Jednalo se o zděný podsklepený špýchar z lomového kamene spojovaného hlínou. Špýchar byl situován na obdélném půdorysu a byl zastřešen sedlovou taškovou střechou. Vstupní jižní štít byl v přízemí prolomen pravoúhlým dveřním otvorem, kde bývaly dřevěné dveře pobité železnými hřeby. Dveře byly v dřevěném ostění. Zděný štít byl ve štítu členěn polokruhovou hlubší nikou, pod kterou byl situován větrací štěrbinový otvor. Tento větrací otvor býval i na severním štítu. Interiér sýpky byl jednoprostorový, s trámovým stropem a prkenným záklopem a s hliněnou podlahou v přízemí. Na půdě býval hambalkový krov s lepencem. NEEXISTUJE Jednalo se o zděný podsklepený špýchar z lomového kamene spojovaného hlínou. Špýchar byl situován na obdélném půdorysu a byl zastřešen sedlovou taškovou střechou. Vstupní jižní štít byl v přízemí prolomen pravoúhlým dveřním otvorem, kde bývaly dřevěné dveře pobité železnými hřeby. Dveře byly v dřevěném ostění. Zděný štít byl ve štítu členěn polokruhovou hlubší nikou, pod kterou byl situován větrací štěrbinový otvor. Tento větrací otvor býval i na severním štítu. Interiér sýpky byl jednoprostorový, s trámovým stropem a prkenným záklopem a s hliněnou podlahou v přízemí. Na půdě býval hambalkový krov s lepencem.