děkanství

Objekt situován v pozadí parcely při městské hradbě. Je zděný, omítaný, jednopatrový s předstupujícím středním dvoupatrovým rizalitem v šíři tří okenních os, ukončeným trojúhelníkovým štítem. Přízemí a patro rizalitu má pásovou rustiku. Okna prvního patra mají rovné nadokenní římsy, okna druhého patra šambrán. Levé křídlo o 2 okenních osách. Vpravo nástupní kryté schodiště, otevřené půlkruhovým obloukem s profilovanou archivoltou a zakončeno nepravidelně řešeným štítem. Průčelí k Ohři členěno shodně. Střechy sedlové, kryté taškami a plechem. V přízemí rizalitu při průčelí chodba klenutá sledem českých placek. Vpravo prostor rovněž s českými plackami. Dále prostor klenutý valeně s výsečemi. V přízemí levého křídla lunetová klenba na střední pilíř a další s klášterní klenbou. Z druhé strany chodby místnost s českými plackami a vzadu valené klenby. Podél bývalé hradby dva sklepy valeně klenuté, přístupné mírně lomeným portálem. Po levé straně objektu přízemní zděný trakt bývalých chlévů. Okna pravoúhlá, s profilovanou šambránou. Uvnitř valeně klenuto s pětibokými výsečemi. Celý areál uzavřen zdí do Kostelní ulice. Průčelí dvouosé se 2 profilovanými arkádami.