měšťanský dům

Objekt se nachází u komunikace Tábor – Jistebnice jižně od mostu přes potok Cedron na jižním okraji městečka Jistebnice cca 14 km od Tábora. Patrový objekt půdorysného tvaru L s mansardovou střechou. Severní průčelí tříosé. Plocha zdi členěna lisenovými rámci, nároží konvexně zkosena, korunní římsa bohatě členěná. Patrový objekt půdorysného tvaru L s mansardovou střechou. Severní průčelí tříosé. Plocha zdi členěna lisenovými rámci, nároží konvexně zkosena, korunní římsa bohatě členěná. Dveře do chodby západně od osy. Ostění dveří kamenné s uchy. Okna novodobá dvoukřídlá, lemovaná šambránami. Východní průčelí osmiosé, se stejným členěním lisenovými rámci. Jižní fasáda trojosá s novějším mohutným vikýřem s trojúhelným štítkem, krytým sedlovou střechou. Boční křídlo a dvorní fasády rovněž členěny lisenovými rámci.