bývalá sýpka - muzeum

Sýpka je situována v jádru obce, jihovýchodně od kostela, nedaleko obecního hřbitova. Patrová stavba na obdélném půdorysu 12 x 7,8 m je zděná z lomového kamene (s cihlovým vyzděním štítů) a opatřena vápennou omítkou. V podélných průčelích je o třech osách, s ležatě obdélnými okenními otvory s náznaky šambrán v přízemí i patře. Objekt má sokl a fabionovou korunní římsu. V hlavním severním průčelí vyniká uprostřed kamenný portál s lištou a ušima. Horní překlad portálu, který je v nepoměru k bočním stranám, byl do zdiva budovy vsazen druhotně. Původní jednokřídlé pobíjené dveře rámové konstrukce zůstaly dochovány a jsou uloženy jako výstavní exponát v interiéru. V hlavním vstupu je osazena kopie původních dveří. Sedlovou střechu kryjí bobrovky. Štíty jsou přezděné, podkroví vyplňují izolační panely. V interiéru přízemí i patra zůstaly zachovány masivní trámové stropy a prkenné podlahy v patře a v krovu. Předmětem ochrany je špýchar čp. 127 a příslušný pozemek.