hlavní zámecká budova

Vlastní zámecká budova je trojkřídlá, dvojposchoďová, s hlavním východním křídlem, k němuž se na západní straně připojují krátké úseky křídel severního a jižního, oproti koncům východního křídla uskočené. Zbývající části křídel jsou toliko přízemní, západně tohoto čtverhranu byla postavena oboustranně kratší stodola, jež tvoří součást celkového uspořádání. Zadní dvůr mezi stodolou a západním křídlem ohraničují na severu a na jihu zdi. Objekt zámku má vzhled vrcholně barokní. Hlavní průčelí zámku je 19 osé se středním 5 osým rizalitem, druhé poschodí je nižší. Okna v přízemí jsou rámována lištovými šambránami s uchy a kapkami, volutové konzoly podpírají rovné nadokenní římsy. V oknech jsou vloženy mříže. Nad okny 1. poschodí se střídají stlačené a dvojboce vypjaté nadokenní římsy a postranními vodorovnými úseky. Okna 2. poschodí jsou čtvercová. Trojici středních oken rizalitu je představen portikus, nesoucí balkon. Otevírá se na průčelní straně trojicí stlačených oblouků arkád na pilířích s tokánskými třičtvrtěsloupy, jejichž hlavice nesou úseky kladí s triglyfy. Nad nimi se zalamuje profilovaná římsa. Zábradlí balkonu je kamenné, s pilířky a kuželkami. 1. a 2. poschodí rizalitu člení pilastry vysokého řádu s volutovými hlavicemi, s květy a listy. Okna 1. patra rizalitu rámují šambrány s ozdobně zprohýbanými uchy. Na místě středního okna vstupu na balkon suprafenestru člení tu oválný medailon s reliefem únosu Prosepiny. Členění obohacují šňůry střapců a akantové listy. Obdobně jsou členěná i ženské a mužské busty zbývajících čtyř oken rizalitu v 1. poschodí. Rizalitu odpovídá vysoká zvalbená mansarda uprostřed s vikýřem s oválným oknem a trojúhelným štítkem. Úseky východního křídla po obou stranách rizalitu kryje rovněž mansardová střecha, vždy s jedním vikýřem. Původní komíny s ořímsovanými hlavicemi. Západní dvorní průčelí opakuje vzhled průčelí hlavního. V suprafenestrách oken vedle vstupu na balkon jsou zobrazeny lovecká scény a v krajních oknech rizalitu situováni nad římsami orli. Krátká dvoupatrová křídla jsou tříosá, a přejímají řešení hlavní budovy. Ve dvojici slepých oken druhého patra zadních stran obou křídel jsou namalována dvoukřídlá špaletová okna, zasklená polygonálními tabulkami.