lázeňský dům

Řadový dvoupatrový dům, s dalším patrem ve středním atikovém nástavci, o dvanácti okenních osách. Ve střední části mírně předstupující rizalit, dominující i vertikálně atikou s profilovanou římsou se segmentem. Ve stejné ose v přízemí portál vjezdu do dvora, nad ním v patrech balkony podepřené vždy dvojicí konzol. Balkony s kovovou mříží v zábradlí, opět na kamenných konzolách rovněž ve středních osách bočních částí. Plocha průčelí pokryta bosáží, jednotlivá patra oddělena výraznými římsami se zubořezem nebo konzolkami. Vyložené římsy na ploše rizalitu podepřené sdruženými pilastry s plastickými hlavicemi, kordonová římsa s triglyfovým vlysem. Okna v přízemí pravoúhlá v profilovaných šambránách, podokenní římsy na volutových konzolkách. Pravoúhlá okna také v atikovém nástavci, ostění zde prostší, zdobené však štukovými ornamenty a klenákem. Okna v patrech mají půlkruhový záklenek s profilovaným pasem doplněný klenákem, v patě dosedá na římsu se zubořezem, na rizalitu pak v “pilastru” vybrané menší svislé pole vyplněné štukovou arabeskou. Pod okny plastické parapety. Portál do průjezdu s půlkruhovým záklenkem a profilovaným ostěním, na vnitřní straně štukové kazetování, vrata původní dřevěná, bohatě zdobená řezbou se zbytky kování. Nad korunní římsou průčelí ukončeno na bočních částech nízkým parapetním soklem s vybranými obdélnými výplněmi, v ploše pod hlavním segmentem vysoký reliéf dvou gryfonů a kartuší uprostřed - nad ní iniciály K.H. Dvorní fasáda hladká, patra oddělují římsy, které zalamují nad okny schodiště.