dům

V centru města volně stojící dům ve východní frontě domů na náměstí. V západním průčelí je štít, sedlová střecha s valbou na východní straně, přístavek ve východní části má střechu sedlovou, stodola na východní straně má sedlovou střechou, dvůr uzavírá na jižní straně ohradní zeď s vraty. Hladké západní průčelí v přízemí a patře člení tři osy. Sokl naznačen barevně v omítce. V přízemí uprostřed vstupní dřevěné dvoukřídlé dveře se segmentovým nadpražím. Nalevo od nich prosklené dřevěné dveře se segmentovým nadpražím, napravo dvoukřídlé okno se segmentovým nadpražím. V přízemním jižním přístavku se nachází dřevěný prosklený otvor s půlkruhovým nadpražím. Nad rovinu střechy jižního přístavku vyzděna atika. Patro a štít domu oddělují římsy. V patře se nachází trojice dřevěných dvoukřídlých oken ve 2/3 výšky s poutcem. Na nárožích bosáž, okna s profilovanou šambránou. Římsa nad patrem je kryta pálenou taškou. Ve štítě lichoběžníkového tvaru jsou dvě dřevěná dvoukřídlá okna s profilovanými šambránami. Nad štítem polovalba krytá pálenou taškou bobrovkou. Severní průčelí: Vlastní dům má hladkou fasádu, která je členěna dvěma okenními osami. Při západním okraji je prampouch opřený o sousední dům. Okna v přízemí jsou zaslepená místo, skla vsazena bílá deska. Původně byla ve 2/3 výšky dělena poutcem. v patře okna dvoukřídlá. Hlavní římsa je profilovaná. Přístavek ve východní části má naznačený sokl hrubou omítkou. V soklu se nacházejí okna do sklepa. Okna v přístavku jsou rovněž zaslepená, trojdílná. Sedlová střecha přístavku je kryta pálenou krytinou profilovanou. Patrový přístavek k domu na jižní straně má hladkou fasádu, s dveřním otvorem, v současnosti provizorně uzavřeným. Střecha nad přístavkem je pultová. Ve východním průčelí se nachází dřevěná pavlač vyložená na dřevěných krakorcích se šikmou vzpěrou. Pavlač má dřevěné zábradlí, sloupky podepírají vaznici krovu, je kryta přesahující střechou. V přízemí se nachází čtvercové okno. Při stěně se stojí schodiště do přístavku. V jižní stěně přístavku se nachází vstup do sklepa pod přístavkem. Do předstupující části přístavku se vstupuje dřevěnými dveřmi. Okno v přístavku je novodobé zdvojené dvoukřídlé. Vpravo se nacházejí dveře – v současnosti nepoužívané. Na jižní straně se nachází přízemní přístavek s pultovou střechou krytou pálenou profilovanou krytinou. V patře vlastního domu dvě dřevěná dvoukřídlá okna. V přízemním přístavku se nacházejí tři půlkruhová okna členěná v dřevěném rámu. Vpravo od nich okenní otvor s rovným nadpražím. V jihovýchodním nároží přístavku stojí pilíř rozšiřující se směrem k patě. Na východní straně na plochu fasády přístavku navazuje omítaná zeď krytá vlnitou pálenou krytinou s dřevěnými dvoukřídlými vjezdovými vraty. Patrový přístavek k domu na jižní straně má hladkou fasádu, s dveřním otvorem, v současnosti provizorně uzavřeným. Střecha nad přístavkem je pultová. V přízemí se nachází čtvercové okno. Při stěně se stojí schodiště do přístavku. V jižní stěně přístavku se nachází vstup do sklepa pod přístavkem. Do předstupující části přístavku se vstupuje dřevěnými dveřmi. Okno v přístavku je novodobé zdvojené dvoukřídlé. Vpravo se nacházejí dveře – v současnosti nepoužívané. Na jižní straně se nachází přízemní přístavek s pultovou střechou krytou pálenou profilovanou krytinou. V přízemním přístavku se nacházejí tři půlkruhová okna členěná v dřevěném rámu. Vpravo od nich okenní otvor s rovným nadpražím. V jihovýchodním nároží přístavku stojí pilíř rozšiřující se směrem k patě. Na východní straně na plochu fasády přístavku navazuje omítaná zeď krytá vlnitou pálenou krytinou s dřevěnými dvoukřídlými vjezdovými vraty.