lázeňská budova Lázní V.

Budova je koncipována jako čtyřkřídlá, dvoupatrová, se suterénními prostorami. Hlavní průčelí má střední rizalit konvexně vystupující z rovného průčelí. Střední rizalit je zvýrazněn trojicí prosklených dveří s půlkruhovými nadsvětlíky ve stylu francouzských oken, v patře trojicí trojdílných oken s mírnými záklenky a nad římsou pak atikou s balustrádou s osmi dekorativními zinkovými vázami. Boční rovné úseky hlavního průčelí jsou ukončeny kratšími křídly, na krajích budovy se dvěma okenními osami. Průčelí těchto křídel ve směru do sadů je zdobeno vysokým řádem s dvojicí nárožních pilířů s hlavicemi, ve středu pak dvojicí korintských sloupů. Vysoký řád je členěn kuželkovou balustrádou v přízemí a kovovým zábradlím v 1. patře. Fasády jsou členěny přísně symetricky vysokým pilastrovým řádem, nesoucím kládí a podokapní římsu. Střecha je členitá, mansardová, pročleněná ve spodní úrovni řadou půlkruhových okének, v horní části menším počtem vikýřů typu volského oka. Zvýrazněna je střecha středního rizalitu, ukončená plechovou válcovitou věžičkou s dekorativní secesní výzdobou. V místech napojení bočních křídel jsou v krovu umístěny oktogonální věžičky s lucernou a stanovou stříškou. Nástup do budovy před vstupním průčelím je řešen jako kočárový, ohrazený balustrádou s terénem zvyšujícím se před střední rizalit. Boční průčelí jsou konkávně prohnutá, dekorativně i architektonicky členěná jako hlavní průčelí. Fasáda zadního traktu má obdobný rozvrh, ale jednodušší členění.