obytné stavení (šafářský dům)

Obdélné, šířkově disponované jednopatrové, většinou zděné, „na půl patra“ (tj. na 2 osy směrem k štítovému průčelí) hrázděné stavení o 6 × 4 osách se sedlovou eternitovou střechou a prkennými svisle šalovanými štíty. K levé štítové straně přiléhá nižší hospodářský objekt (přízemní) o 2 × 2 osách se sedlovou lepenkovou střechou a prkenným štítem. Kol k obytnému stavebí vybíhá polozapuštěný sklep, krytý- nade zdmi – sedlovou lepenkovou střechou. Vstupní průčelí je omítnuto hrubší omítkou a pouze architektonické členění je hladké (orámování oken, vstupu a pruh v místech kordonové římsy). Přízemí má nyní 5 os, zamřížované okno (někdejší vchod v původně 2. ose zazděný) pod 4. osou 1. patra v téměř půlkruhově zakončené špaletě dvoukřídlé dveře skládané z prkének a dále 3 obdélná šestitabulková okna v líci, obdobná nižší okna v patře a také v průčelí a v patře 4 osé zadní (částečně s okenicemi).