venkovská usedlost

Uzavřený chebský statek, skládající se z obytného patrového stavení, chlévů, kolny a stodoly, které uzavírají čtvercový dvůr. Obytné stavení má zděné přízemí o dvou okenních osách a hrázděné patro i bohatý štít, s konstrukcí červeně barvenou. Sedlová střecha je kryta taškami. V části světnice je ke stavení přistaven patrový zděný přístavek. Interiér je zčásti adaptován. V pravém úhlu k obytnému stavení je postavena patrová budova chlévů se zděným přízemím a hrázděným patrem, s bohatými hrázděnými štíty, krytá taškovou sedlovou střechou. Nad chlévy v hrázděném patře jsou komory, přístupné z pavlače s hrázděným zábradlím a bohatě vyřezávanými sloupky. Mezi obytnou budovou a hospodářským stavením přiléhá zděná, půlelipsovitě klenutá brána, obrácená shodným záklenkem ven ze dvora. Oblouk brány je cihlový, na jedné straně s nikou pro sošku.