lázeňský dům Smetana

Dům má třípatrové šestiosé průčelí s nepravidelně umístěnými okenními osami. Stěna průčelí je zcela plochá, prakticky bez členění. Okna přízemí a 1. patra jsou segmentová, nestejně velká, okna 2.-3. patra většinou obdélná. Krajní pravá část v šíři dvou oken ustupuje; ve výšce 1.patra je v ní balkon s dřevěným zábradlím, v úrovni 2. patra lodžie obdélného půdorysu na krakorci, která vyznívá v úrovni 3.patra balkónkem s kovanou mříží s křivkovými motivy. Zcela v nároží ve 3.patře je další miniaturní lodžie na volném sloupku. V úrovni 3. okna zleva v 2.-3.patře je arkýř lichoběžníkového půdorysu, který nese ještě balkon s dřevěným zábradlím. Dole na arkýři jsou provedeny jemné štukatury drobných plochých lístků a uprostřed nich nápis "SMETANA". Nárožní vížka vlevo je kruhová a otevřenou lodžií s dřevěnou konstrukcí přerůstá budovu o jedno patro, Nahoře je ukončena vysokou stanovou střechou. V úrovni druhé až čtvrté okenní osy zleva vyrůstá poměrně strmý štít, nahoře se segmentovým frontonem. Fasáda je růžová (původně žlutá), dřevěné části natřeny hnědě.