hlavní obytný objekt

Zděná patrová omítaná stavba na obdélném půdorysu, krytá valbovou střechou s námětky, opatřenou eternitovými šablonami. Objekt je podsklepený. Stavba vyrůstá z kamenného soklu, vyrovnávajícího mírně svažitý terén. Dvorní východní průčelí sedmiosé. V přízemí pravidelně rozmístěné tři obdélné vstupy s nadsvětlíky, mezi nimi nízká obdélná okénka, v patře obdélná okna. Severní průčelí trojosé, okna stejného typu jako ve dvorním průčelí, dvě okna v patře jsou zazděná. Západní průčelí ke komunikaci o sedmi okenních osách - okna menší obdélná, naležato v kamenném ostění s kovanými mřížemi (provlékanými nebo objímkami spojovanými zvlněnými pruty), dvě okna v patře jsou zazděná. Jižní průčelí u brány dvouosé, s okny ve třech výškových úrovních - okna v patře jsou úzká obdélná, vlevo v přízemí je jedno velké obdélné, pod ním a vedle něj vpravo opět úzké okno. Všechny otvory mají kamenná vystupující ostění s lištou. Fasády hladké, korunní římsa profilovaná.