obytný dům a chlév I.

Postaveno na obdélném půdorysu, zakryto sedlovou střechou s eternitovými šablonami. Jižní trojúhelný štít, zčásti zakrytý garážemi, člení vystouplé rámování s širší stojkou v ose a trojice oválů. Podobně a ve stejné rovině je řešen i štít protějšího sálového chléva. Vnější průčelí - ve svahu a zapuštěné pod úroveň silnice, není architektonicky řešeno, jsou zde jen okna vesměs dodatečně upravovaná. Severní štítové průčelí, mírně předsazené před napojené severní křídlo, je zděné z kamene, nároží s rámem. Dvorní průčelí je honosnější než vnější užitím kamenných ostění vysokých obdélných oken (s vnější stuhou, uchy a zdvihem nadpraží) a obdélných vstupů v kamenných ostěních do oddělených částí. Z celkem 15 os je 8 oken a 5 vstupů, 2 ostění jsou zazděná. Nad 8. osou je ve střeše sedlový vikýř.