jídelna

Přízemní budova (původně jídelna) obdélného půdorysu o 11 okenních osách; mezi dvěma rizality ukončenými sedlovou střechou, krytou eternitem. Polopatro o 3 osách odděleno profilovanou kordonovou římsou se zubořezem, profilovaná kordona pokračuje jako korunní římsa i na přízemních částech budovy. Na rizalitech po jednom velkém okně (vlevo obdélné, vpravo segmentově uzavřené), rámované mělkými pilastry jdoucími až ke kordonu, nad ním vrcholí velkou, profilovanou archivoltou, rámovanou římsou a po stranách se šambránami. Nad závojovou římsou vpadlá obdélná výplň s rozetami po stranách. Okna v přízemí mezi rizality rámována plochými šambránami s klenáky, v koutech nahoře rozety. V parapetu (včetně parapetu oken rizalitu) štuková mřížka. Okna v polopatře třídílná, modernizovaná, se závojovými římsami a šambránami. Vpravo od rizalitu má přízemní část velké lizénové obdélné rámy a pilastry s toskánskými hlavicemi mezi půlkruhovitě ukončenými okny. Vstup jednoduchými, obdélnými dveřmi do přízemí vpravo a francouzským oknem v levém rizalitu. Boční fasáda trojosá, levý bok má velké obdélné okno mezi dvojicemi toskánských pilastrů. Boční přízemní části jsou ukončeny plnými atikami.