rondel s plastikou kočky

Rondel je vestavěn do zábradlí terasy dole pod vilou. Válcová věž se štukovým schodištěm probíhajícím středem stavby je uzavřena vyhlídkovou terasou. Fasáda byla hladká členěná úzkým profilovaným kordonem v nichž bylo 8 volutových konsol (s pseudogotickými motivy plaménkové kružby a “H” - listů), které nesou korunní římsu. Nahoře zábradlí, které tvoří 8 hladkých sloupků, válcových profilovanými odstupnými prstenci uzavřenými elipsoidem s plamínkovým motivem. Mezi sloupky jednoduché zábradlí ze svisle prstencových kulatin železných prutů. Vstupní portál je obdélný, půlkruhovitě ukončený. 8 kruhových oken mělo jednoduché ploché šambrány. Terasy měly železné zábradlí spojené v kamenných hranolových pilířích, na nichž byly původní galvanoplastiky podle prací známých mistru z 19. stol. Shodně formovány jsou i 4 vyšší sloupky uprostřed mezi nimiž (2+2) jsou umístněny kamenné lavice segmentového půdorysu. Uprostřed kruhové terasy stojí vysoký oktogonální sloup zdobený v pásech svislých cik a cak ornamentem a ukončený kompositní hlavicí s palmetami, na níž je umístněna plastika kočky.