jižní budova předzámčí

Budova předzámčí na půdorysu písmene U spojená se zámeckou budovou prampouchem nad úzkým průchodem do zámecké zahrady. Západní křídlo předzámčí jednopatrové s hladkou fasádou, členěnou 7 pravoúhlými okenními osami lemovanými hladkou šambránou. V přízemí ve třetí ose pravoúhlý vstup akcentovaný hladkou šambránou. Napojující se jižní trakt prolomen asymetricky šesti pravoúhlými okenními osami s hladkou šambránou. V přízemí v rohu pravoúhlý jednokřídlý vstup s hladkou šambránou. Objekt na východě uzavírá třetí křídlo na obdélném půdorysu s hladkou fasádou prolomenou asymetricky rozmístěnými pravoúhlými okenními osami akcentovanými hladkou šambránou. V přízemí v rohu přimykajícímu se k jižnímu traktu se nachází vstup do budovy (dnes zčásti zazděný) akcentovaný kamenným portálem půlkruhově završeným s klenákem ve vrcholu. Ve střední části prolomen novodobý jednokřídlý vstup a vjezd do garáže dvoukřídlými dveřmi, situovaný v levé části budovy. Štítové zdi budov hladké. Podstřešní hladká římsa nese sedlovou střechu, která je na obou stranách ukončena lichoběžníkovými štíty, završenými polovalbovými stříškami. Ve střechách prolomeny 3 + 3 + 3 vikýře. Střešní krytina pálená taška. Východní, vnější průčelí budovy prolomeno 9 pravoúhlými okenními osami, které jsou v přízemí drobné čtvercové, v patře obdélníkové se šestitabulkovými okny vsazenými v líci zdiva. Před jihovýchodní nároží budovy předsazen hrotitě zakončený bastion. Vnější fasáda jižního křídla akcentována asymetricky umístěným manýristickým portálem, tvořeným lezénovým rámem s polosloupy, které jsou zdobeny přetahovanými pásy a motivem polokoulí na vnější straně portálu. Polosloupy završují hranolové podstavce se dvěma piniovými šiškami. Hladké kladí nese půlkruhový oblouk zdobený přetahovanými pásy a polokoulemi. Původní vstup půlkruhového tvaru je v současné době zazděn a opatřen jen jednokřídlými novodobými dřevěnými dveřmi. Fasáda rytmizována 3 + 1 + 7 pravoúhlými okenními osami, okna lemována hladkou šambránou. Zadní fasáda západní budovy předzámčí je akcentována středovým rizalitem prolomeným jednou osou, v přízemí vstupní a v patře pravoúhlou okenní osou s hladkou šambránou. Po obou stranách středového okna dvě zazděná oválná okna. Fasády po stranách rizalitu prolomeny vždy po čtyřech okenních osách shodné architektonické profilace.