ohradní zeď

Ohradní zeď zahrady zámku v Bučovicích vymezuje plochu obdélného půdorysu západně od budovy zámku. Součástí ohradní zdi jsou tři dochované nárožní bastiony na jihovýchodní, jihozápadní a severozápadní straně a slepá obloučková arkáda akcentující úsek západní zdi mezi nárožními bastiony. Ohradní zeď zámku je vyzděna z pálených cihel, členěna rovnou římsou ve spodní části a místy prolomena drobnými obdélnými otvory na způsob střílen. Do severního úseku ohradní zdi vsazena kovová dvoukřídlá brána, jižní úsek ohradní zdi prolomen dvěma pravoúhlými jednokřídlými dřevěnými dveřmi. Koruna jižní ohradní zdi a bastionů je tvořena na výšku kladenými pálenými cihlami a severní úsek ohradní zdi je završen korunou z novodobých pálených tašek. Prostranství severního a jižního předzámčí je od zámecké zahrady odděleno vlastní ohradní zdí a uzavřeno dvoukřídlou kovovou bránou.