oranžerie

Objekt je situován při vstupu do zámecké zahrady od náměstí, po levé straně cesty. Zděný objekt na podélném půdorysu, s nepravidelným přístavkem na severní straně. Směrem do zámecké zahrady je stavba přízemní, na opačné straně - k silnici vedené v zářezu - je podsklepený, sklepy v úrovni terénu. Střecha pultová, se spádem do ulice, z ní vystupují dva nové komíny z režných cihel. Zdivo převážně opukové, místy cihelné, omítky hladké, vápenné, přesah střechy má ozdobné krakorce a vyřezávané konzoly na bočních průčelích. Původní řešení čelního průčelí bylo odstraněno při přestavbě na klubovny, vznikla zde vysoká sdružená okna a osový vstup se zádveřím. Po rekonstrukci v r. 2022 se vzhled více přiblížil staršímu řešení s vysokými prosklenými obdélnými plochami v ocelových rámech v pravoúhlém rastru, druhotné cihelné dělící pilířky byly zachovány ze socialistické éry. Parapety oken byly obnoveny z pískovcových desek. V ose průčelí nebyl obnoven prosklený polygonální pavilon zachycený na historických stavebních plánech, místo něj byl jako novotvar zřízen vstupní rizalit, opakující motiv bosované půlkruhově zaklenuté šambrány. Rizalit je zakončen kladím s hladkým vlysem a nízkou atikou. Pás fasády nad okny je mělce svisle rastrovaný (nový prvek). Po celém obvodu střecha mírně přesahuje, v podhledu se uplatňuje řada stropnic s ozdobným zakončením. Boční průčelí jsou členěná jen dvojicí půlkruhově zakončených okenních otvorů (na pravém boku zaslepených) s bosovanými šambránami. Na levém boku mají okna velkoplošné pevné zasklení v ocelových rámech v drobném pravoúhlém rastru. Střecha je na těchto stranách podepřená dekorativními dřevěnými krakorci. Také zadní podélná strana budovy, postavená na zděné terase, má obnovené slepé půlkruhově zaklenuté okenní otvory se šikmými bankály. Obdélná přístavba uprostřed fasády má vysokou podnož z pískovcových kvádrů a pod střechou řadu úzkých výškových obdélných okének.