sýpka

Sýpka se nachází na návrší proti kostelu Povýšení sv. Kříže, severovýchodně od zámku a hospodářského dvora. Mohutná obdélná dvoupodlažní stavba je orientována delší osou ve směru Z – V. Obvodové zdivo tvoří lomový kámen, částečně doplněný pálenými cihlami (štíty). Fasády jsou omítnuté hrubě hozenou cementovou omítkou světle pískové barvy a hladkou omítkou bílé barvy (lizénové rámce, římsy, pasparty oken). Objekt završuje podélná sedlová střecha s novodobou eternitovou krytinou. Hlavní podélné jihozápadní průčelí směřující k zámeckému areálu je pětiosé, členěné obdélnými špýcharovými okny a dveřními otvory v přízemí a patře, situovanými ve třetí ose. Vstup do sýpky zvýrazňuje kamenný pravoúhlý profilovaný portál s ušima. Svlakové dveře s dochovaným krabicovým zámkem jsou z vnější strany pobíjené plechem. Plechové pokrytí zpevňuje rastr diagonálních pásů, zdobený kulatě tvarovanými hřeby. Nad nimi v patře je umístěn další dveřní otvor rovněž se svlakovými plechem pobíjenými dveřmi (podávací dvířka), rámovanými paspartou bílé barvy. Protilehlé severovýchodní průčelí kopíruje členění hlavního podélného průčelí, s rozdílem v třetí okenní ose, kde se neuplatňují dveřní otvory, ale špýcharová okna. V některých místech, kde došlo k lokálnímu poškození novější omítky, jsou patrné zbytky zdobně řešené omítky staršího původu. Obě štítová průčelí, východní i západní, mají shodně řešené dvouosé členění fasády s dvojicí špýcharových oken v přízemí a patře a lizénami na nárožích. Ve spodní části přízemí jsou situované tři kruhové větrací otvory. Průčelí završují profilované korunní římsy, na které navazují trojúhelné štíty, po obvodu lemované lizénovými rámci. Štíty v horní třetině prolamují tři kruhové větrací otvory, stejné jako přízemní části.