měšťanský dům

Dvoupatrový řadový dům s rovnou atikou nad korunní římsou, výrazné hloubkové dispozice. Fasáda je hladká, světle zelené barvy s bílými architektonickými prvky. Přízemí dominuje oblouk podloubí. Klenební tlaky tohoto oblouku jsou přeneseny do dvou kónicky se rozšiřujících pilířů po stranách oblouku. Přízemí od prvního patra odděluje úzká jednoduchá římsa. Pravoúhlá třítabulková okna prvního patra mají ve štuku zvýrazněnou jednoduchou šambránu, která v dolní partii vychází z okenních parapetů a v horní partii plynule přechází v pravoúhlou suprafenestru. Tato okna jsou rozmístěna ve třech okenních osách. Atikové rovně ukončené patro zvedající se nad mírně profilovanou korunní římsou je prolomeno třemi v osách umístěnými pravoúhlými půlenými okny. Jednoduché šambrány jsou naznačeny ve štuku. Loubí má rovný podhled a doleva se do prostoru loubí vedlejšího domu otevírá parabolicky zaklenutým obloukem. Stěna domu je prolomena novodobým výkladce se dveřmi na soklu, obloženém okrovými dlaždicemi. Dvorní průčelí tříosé, nová pavlač. Střecha domu kombinuje dva pulty, spojené nad středem dispozice proskleným světlíkem nad novodobě upraveným schodištěm. Krov střechy nový, krytina plech.