tkalcovna (hala II)

Dvoulodní hala na podélném půdorysu, krytá šedovými střechami s okny orientovanými k severu. Krov je dřevěný, nesený válcovanými profily na litinových sloupech. Plášť je zděný z cihelného zdiva na kamenné podezdívce, neomítaný. Na jižní straně přiléhá budova ke starší hale tkalcovny, přestavěné po požáru. Fasáda v tvarosloví průmyslové architektury přelomu 19. a 20. století využívá lizén, lizénových rámů a zubořezů. Původní okenní otvory uzavřené segmentovým zaklenutím jsou dochovány v severní fasádě. Osazeny jsou okny v dřevěných rámech, jejichž členění bylo při poslední rekonstrukci odvozeno od dobových fotografií (v současné době rámy dožívají a majitel plánuje jejich výměnu dřevěných oken za plastová). Ve východním průčelí byly okenní otvory přeformátovány a nahrazeny okny trojkřídlými. Jižní podélnou stranou je budova přistavěna k bývalé tkalcovně z roku 1882 a na západní straně k ní částečně přiléhá objekt pomocných provozů, původně dílna.