hotel - zotavovna Opera

Nárožní třípatrový dům s mansardovým 4. patrem, o pěti okenních osách na západní a východní fasádě a osmi na fasádě severní. V nároží arkádové věžičky s bání a lucernou, na krajních okenních osách pak mělké rizality ohraničené pilastry a ukončené atikovými štíty. Základní plocha fasád v režném zdivu, okna zdobí bohaté plastické edikuly. Přízemí bosované, s širokými okny (původní se stlačeným záklenkem, novodobé pravoúhlé). První a druhé patro částečně zdobeno pásovou rustikou, obdélná okna dosedají na ozdobný parapet. Okna ve třetím patře s půlkruhovými záklenky v plošných šambránách, navzájem oddělená krátkými pilastry, nesoucími kladí s volutovými klenáky a korunní římsu s parapetem a vikýři. Balkóny v krajních a na severní fasádě ve dvou středních osách s plastickými kuželkami (2. patro) a ornamentálním kovovým zábradlím (3. patro) na volutových konzolách nebo zdech arkýřů (1. patro, plný parapet, plastické hermy). Nárožní arkýře podpírají dvojice polopostav atlantů. Hlavní vstup byl ve střední ose východního průčelí zazděn, upomínala na něj pouze dvojice pilastrů na vysokých bázích, nesoucí balkon na konzolách, s ažurovaným zábradlím. Vstup byl možný pouze ze SV a SZ nároží do přízemí kavárny. Nyní je dveřní otvor opět prolomen. Stěny kavárny zdobí štuková panó se zrcadly nebo malbami s pastorálními scénami, stropy pokrývá štukový páskový a rostlinný dekor. Některé detaily jsou pozlacené. V SZ rohu se nachází nika se soškou dívky držící světlo ztvárněné kyticí (skleněný kalich, zlacené lístky.