socha sv. Jana Nepomuckého

Socha na hranolové podnoží s nárožními pilastry s vpadlou výplní a ionskými hlavicemi. Ve vpadlé výplni třapečkový ornament. Nad podnoží sokl s barokně prohnutým torzem, zdobený květinovými girlandami, palmetami a motivy perlovce a vejcovce. Na čelní straně nad festonem ve svatozáři jazyk Jana Nepomuckého. Socha světce mírně prohnutá, ale v jinak klidném postoji v obvyklém kanovickém úboru s baretem na hlavě a s krucifixem, přidržovaným šikmo před tělem pravicí ve výši pasu a pokrčenou levicí. BERICHTET IN DEM JAHRE L835 Socha sv. Jana Nepomuckého provedená v pískovcovém materiálu je typicky ztvárněna – figura světce stojící v kontrapostu, hlava s biretem se mírně přichyluje se krucifixu, který drží v obou rukou. V pravé ruce drží vedle spodní části kříže rovněž mučednickou palmetu. Svatozář se nedochovala. Figurální skulptura stojí na bohatě zdobeném podstavci, s ornamentálně zdobenými nárožními pilastry završenými iónskými hlavicemi. V horní části je podstavec tvořen barokně prohnutým torzem, zdobeným květinovými girlandami a palmetami a římsami zdobenými ornamentálními motivy.