hotel Mědínek

Nárožní dvoukřídlý dům na půdorysu písmene L. Podsklepený dvoupatrový dům se zčásti třetím ustupujícím patrem je zakončen valbovou střechou (původně s pálenou krytinou, v současnosti s měděným plechem). Má moderní skeletovou konstrukci a slunolamový železobetonový rastr na severní straně (původně se zvlněnou laminátovou markýzou). Hlavní průčelí charakterizuje hustý rytmus vertikál. V úrovni přízemí je obklad z kamenných obdélných desek, kamenné je také obložení šambrán oken v bočním průčelích a v rámech oken s parapetní deskou v nároží a na severovýchodní straně s originálními parapetními výplněmi. Při hlavním průčelí vyniká předstupující desková korunní římsa, v bočním průčelí zalomená. Interiér si dodnes zachoval původní ráz z 60. let 20. století. Za pozornost stojí hlavní sál restaurace s pilíři obloženými mramorem a stěnami s dřevěným obložením a mramorovou dlažbou, s atypovými lustry a svítidly nebo s rozměrným textilním uměleckým dílem při schodišti do suterénu.