venkovský dům

Chalupa se nalézá na západní straně částečně zastavěné návsi, naproti rybníku. Chalupa, obrácená svým východním průčelím do návsi, je situována podél severní strany protáhlého přibližně obdélného dvora. Na východní průčelí chalupy navazuje ve směru na východ předzahrádka, oplocená novým laťovým plotem, na níž navazuje krátký úsek novodobé zdi a brána, na níž navazuje další úsek východní novodobé ohradní zdi bez památkové hodnoty. Jižní strana dvora je obehnána novodobým dřevěným plotem na podezdívce, který patří podle sdělení vlastníků k sousednímu domu.V minulosti se v západní části dvora nalézala stodola, která dnes již neexistuje, zbylo z ní pouze torzo obvodové zdi. Pozemek pod stodolou se stal součástí dvora, který je nyní na západě uzavřen plotem z drátěného pletiva. Na severu je dvůr ohraničen severní ohradní zdí. Novodobá brána a oplocení předzahrádky nejsou součástí KP.