terasa se schodištěm

Prostorná obdélná terasa je přiložena k východnímu průčelí vily a na severní straně lícuje s hmotou východního traktu, ze kterého na ní směřuje trojice prosklených dvoukřídlých vstupů. Terasa dosahuje do úrovně 1.NP a její líc je provedený z lomového zdiva. Čelní strana podezdívky byla do zahrady otevřená trojicí oblouků, které jsou dnes dodatečně zazděny, otevřená zůstala pouze arkáda na jižní straně terasy. Horní část terasy je provedená z litého betonu a po stranách je chráněná litinovým zábradlím z diagonálně překřížených prutů doplněných v horní a dolní části segmenty do tvaru slzy. Jednotlivé úseky zábradlí jsou od sebe oddělené nízkými zděnými pilířky s přesahující horní deskou. Shodné zábradlí chrání také dvouramenné přímé schodiště přiložené k terase na její jižní straně.