přírodní park s opěrnými zídkami a schodišti

Rozsáhlá zahrada náležející k vile byla koncipována jako rozlehlý přírodní park rozkládající se podél příjezdové cesty a poskytující v rámci zahradní dispozice řadu průhledů na labské údolí. Z dochovaného původního sortimentu dřevin lze uvést vzrostlé exempláře borovice černé, smrku pichlavého, keřové i stromové formy tisu červeného, zeravu západního žlutolistého, vícekmenný exemplář javoru dlanitoklanného, který pochází již z doby založení a dále buk lesní červenolistý, trnovník bílý, šácholan Soulangeův a platan javorolistý. Z doprovodné drobné architektury se dochovala soustava opěrných zídek s torzy původních schodišť, které jsou dnes zcela nebo jen částečně dochované. Po celé délce pozemku je při severním okraji situováno schodiště vedoucí od dolní brány až na horní nádvoří před vilou. Další schodiště se nacházejí v přímé blízkosti vily a umožňovaly sejít z terasy nebo nádvoří přímo do parku nebo na příjezdovou cestu. Před jižním průčelí vily je terén zpevněný vysokou opěrnou zdí a příjezdová cesta rozšířena, tak aby vzniklo prostorné odpočívadlo poskytující další z mnoha výhledů na řeku Labe. Opěrnou zdí je zpevněno také nádvoří před západním průčelím vily.