městský dům - hospoda

Objekt stojí v jižní části svažitého náměstí, v blízkosti sloupu Nejsvětější Trojice, do náměstí směřuje jeho západní průčelí. Zděný, omítaný, přízemní, nárožní dům na obdélném půdorysu, zakrytý polovalbovou střechou s eternitovými šablonami, polovalby kryje plech. Hlavní průčelí do náměstí je štítové, o pěti osách. Vpravo výše umístěná tři obdélná okna v líci, ve štukových rámech, s uchy, klenákem a s kamennou parapetní římsou, vlevo vstup do obchodu spojený s výkladcem v prostém štukovém rámu, ve druhé ose zleva nižší vstup do domu v kamenném ostění. Portál zaklenutý obloukem, s patkami zaklenutí a hlavním klenákem s iniciálami: „L.W.1830“. Spodní část štítu je omítaná, včetně korunní římsy rámovaná plochou římsou. Zde pod horní římsou čtyři menší, dvoukřídlá okna ve štukových rámech s profilovanými podokenními římsami. Horní část do úrovně polovalby bedněná svisle kladenými prkny, v této části štítu dvojice drobných obdélných oken. V průčelí vyznačen sokl, který sleduje úroveň terénu. Boční volné jižní průčelí je hladké, se dvěma dvojicemi oken osazenými v líci zdiva, pod římsou roubený úsek stěny. Dvě okna vpravo jsou umístěna výše a mají kamennou parapetní římsu, shodná tři navazují v zadním štítovém průčelí. Ze střechy na jižní straně vystupuje mohutný sedlový vikýř se dvěma obdélnými okny, po straně sousedí vysoký, cihelný komín. Východní štít bedněn svisle kladenými prkny.