lázeňský dům Bohemia (Zápotocký)

Volně stojící zděná třípatrová budova má obdélný půdorys o sedmi a jedenácti okenních osách, jejíž hlavní průčelí flankují čtyřpatrové okrouhlé věžice s třemi osami, ukončené profilovanými plechovými přilbicemi. Zadní průčelí zaoblují rohy také se třemi okenními osami. Budova je krytá mansardovu střechou s plechovou krytinou. Hlavní průčelí má rovné přízemí členěné pásovou bosáží, dva páry obdélných pravoúhlých výkladců a ve střední ose obdélný, půlkruhem sklenutý vstup. Je rámován profilovanou štukovou šambránou, opatřen dvoukřídlými prosklenými secesními dveřmi a lemován párem polosloupů, na nichž spočívá kovová stříška se vzpěrami zdobenými závitnicemi. Patra zdobená pásovou rustikou jsou ve střední partii konkávně pročleněná tříosým rizalitem, který vrcholí dvou pásovým volutově ukončeným tříosým štítem s vázami a putti. Štít lemují dva obdélné vikýře se šestidílnými okny s volutovými štíty, zdobenými štukovými kartušemi. Okna 1. patra jsou obdélná, půlkruhem sklenutá, třídílná (jen ve střední ose je okno šestidílné), rámovaná štukovými šambránami se štukovými klenáky a nadokenními římsami s festony. Okna vyšších pater mají totožné členění, ale záklenky v 2. patře jsou stlačené a v 3. patře segmentové. Přízemí od patra odděluje balkón s kuželkovou balustrádou, která ovíjí i nárožní věžice, spočívající na konzolách. Balustrádu zdobí štukové plastiky orlů na hranolových soklech. Za nimi stojí na vysokých soklech dva páry sloupů s iónskými hlavicemi, které probíhají do 2. patra a lemují první a poslední páry okenních os. Balkón 2. patra, nesený štukovými konzolami, má prolamovanou kamennou balustrádu. Balkón 3. patra má kovové zábradlí, členěné dvěma páry soklů se štukovými vázami. Je nesený zmíněnými dvěma páry sloupů a konzolami, které v rizalitu mají tvar mušlí a zároveň zastávají funkci klenáků. Na bohatě vzduté korunní římse spočívají balkóny vikýřů a štítů s kuželkovou balustrádou. Boční fasády o jedenácti osách jsou v přízemí, zdobeném pásovou rustikou, přímé, členěné velkými obdélnými pravoúhlými okny. V poslední ose západního průčelí je zadní vstup se secesními dveřmi. Patra jsou prostoupena po stranách dvěma mírně konkávními tříosými rizality, členěnými ve středních osách balkóny s kovovým zábradlím a vrcholícími volutovými štíty na velkých obdélných tříosých vikýřích. Střední pěti osá část je přímá, pročleněná v 1. patře balkónem s kuželkovou balustrádou, v 2. poschodí prolamovanou balustrádou, v 3. patře a před štítem je zábradlí balkónů kovové, vše s velkými štukovými konzolami. Okna v 1. patře jsou obdélná s půlkruhovými záklenky ve štukových šambránách s klenáky a festony, parapety jsou zdobené kuželkami. Okna vyšších pater jsou obdélná, pravoúhlá, v 2. poschodí jsou v parapetech obdélná zrcadla s prolamovanými výplněmi a 3. patře vpadlá obdélná zrcadla. Členěním jsou okna třídílná, ale ve středních osách rizalitu šestidílná. Zadní průčelí je přímé, tvar a členění oken odpovídají bočním fasádám, 2. a 3. patro a podkroví mají velké balkóny s kovovým zábradlím. U vchodu se nachází pamětní deska A. Zápotockého.