radnice

Samostatně stojící budova v prostoru náměstí, východně od kostela. Zděná, omítaná jednopatrová budova na obdélném půdorysu o 4 × 8 okenních osách, s mansardovou střechou krytou eternitovými šablonami. Boční fasády jsou hladké, členěné pouze lisénovými rámy naznačenými barevným odlišením v omítce. Hlavní, čtyřosou jižní fasádu člení průběžné pilastry a kordónová římsa. Obdélná okna ve štukových šambránách s vnější lištou a kapkami nasedají na parapetní římsu. V ose průčelí vystupuje ze střechy zděný vikýř, členěný po stranách zdvojenými lisénami, po stranách trojúhelná křídla, nad profilovanou římsou rámovaný nízký trojúhelný štítek. Na hřebeni střechy vyrůstá polygonální zvonička s lucernou a oplechovanou makovicí. V přízemí, ve druhé ose zleva kamenný portál vstupu, půlkruhem zaklenutý, v pravoúhlém rámu ukončeném římsou. Vrchol archivolty zdobí klenák, cvikly s diamantovými výplněmi. Vstupní síň a místnost vpravo jsou zaklenuty valenou klenbou s lunetami, v patře mají některé místnosti pruské klenby, dělené pasy, některé místnosti plochotropé.